Презрението и възмущението, макар и заслужени, няма да сложат край

...
 Презрението и възмущението, макар и заслужени, няма да сложат край
Коментари Харесай

Затяга ли се примката около врата на Тръмп?

 Презрението и възмущението, въпреки и заслужени, няма да сложат завършек на президентството на Доналд Тръмп. Това, от което има потребност, е задействане на закона. И то може би към този момент наближава, написа в собствен разбор в. " Гардиън ", представен от Българска телеграфна агенция.Това, че президентът Тръмп е съвсем легендарен измамник, човек, който е апатичен към света, в случай че може да задоволи своите груби непосредствени стремежи, стана явно, откогато той се появи за първи път в публичния живот като спекулант с недвижими парцели в Ню Йорк. До някаква степен това бяха качествата, или минусите, които му завоюваха президентския пост. Те го свързаха с милиони гневни и комплицирани американци в ролята му на звезда от телевизионно риалити. Те го направиха и потребен инструмент за по-интелигентни играчи със стратегическо мислене, от Владимир Путин до братята Кох, които поредно го използваха, с цел да придвижва личния им дневен ред и да отслаби американската страна вкъщи и в чужбина.  
Един от огромните въпроси, произлизащи от неговия триумф, постоянно е бил дали той ще заплати за лъжите си или единствено Съединени американски щати - и останалата част от света - са тези, които ще би трябвало да го създадат. Очертанията на отговор станаха много по-ясни предходната седмица с напредъка на следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър на съветската интервенция в президентските избори през 2016 година и успоредното следствие на прокурори от щата Ню Йорк. Те проверяват държанието на персоналния юрист на Тръмп Майкъл Коен - индивидът, споделил един път, че " би поел патрон " вместо Тръмп, който му плащаше по 500 000 $ годишно за тази лоялност.

С приключването на работата на прокурорите Коен откри, че в края на краищата е лоялен най-много на фамилията си.

Въпреки това просветление го чакат повече 4 години затвор по многочислени обвинявания за неплащане на налози, банкови измами и за ролята му до координира по време на акцията на Тръмп две обилни заплащания на дами, които настояват, че са имали интимни връзки с президента. Той излъга и пред Конгреса, както в този момент признава, за договарянията, които Тръмп е водил по време на акцията си да отвори Тръмп тауър в Москва. Първият началник на акцията на Тръмп Пол Манафорт към този момент е в пандиза и го чакат до 10 години там. Сега той е упрекнат от Мълър в неистина, даже откакто подписа правосъдно съглашение по-рано тази есен, за закононарушения, свързани основно със положението, което е натрупал като адресат на хонорари за лобизъм от украински олигарси.

Друга вест е, че президентът е уволнил началника на своята канцелария Джон Кели, който ще напусне в края на месеца. Това не може да е поради липса на идеологическо старание: военачалник Кели беше открит бранител на политиката за делене на деца от родителите им на мексиканската граница. Външният свят обаче гледаше на него като на ограничаващо въздействие на зрял човек и това в никакъв случай не е било свързвано с триумфите в двора на президента. Човек, за който се допуска, че е трябвало да съзрее по-рано, Рекс Тилърсън за пръв път приказва намерено тази седмица, откогато беше уволнен като държавен секретар.

" Толкова постоянно трябваше да му споделям, господин президент, разбирам както желаете да извършите, само че не може да го извършите по този метод. Това нарушава закона ". Тръмп отговори като назова Тилърсън, някогашния президент на Exxon Mobil, " тъп като дънер " и " демонски ленив ". Най-новото му дипломатическо предопределение е Хедър Науърт, някогашна водеща на новините по телевизия Фокс нюз, за дипломат в Организация на обединените нации. Тя може и да знае повече от него за външните работи.

Всички тези аспекти на характера му са на показ от години. Няма по-изобличаващи доказателства за незнанието и непочтеността на президента или за непрекъснатата му религия в нелепостта на аудиторията му от неговите речи и текстове в Twitter. Сега минусите на неговия темперамент и разсъдък стартират да вредят даже на личните му последователи по способи, които не може да бъдат обяснени елементарно. Неговият придирчив и емоционален блян към комерсиална война с Китай дестабилизира фондовите пазари по целия свят. Колко дълго партията му ще продължи да го пази? Назначените от републиканците съдии са болшинство във Върховния съд. Двадесет републикански сенатори ще би трябвало да гласоподават против него в Сената за импийчмънт, с цел да бъде сполучлива една такава самодейност.

Най-смразяващото измерение на обстановката, в която се намира президентът, е, че неговото оцеляване може, съгласно последните разбори, да зависи повече от политиката, в сравнение с от законите, които той в миналото се закле като президент да съблюдава. 

/БТА/
По публикацията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Магдалена Иванова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР